Keramische tuintegels 2 cm

De nieuwste tuintrend

De nieuwe trend op het gebied van sierbestrating zijn de keramische tegels voor buitengebruik. De keramische terrastegels zijn voorzien van een modern oppervlakte design en in diverse kleuren en afmetingen. De meeste keuze is er in de maatvoering 60x60cm, heel trendy zijn bijvoorbeeld de afmetingen 120x30 en 120x40cm.

Keramische terrastegels voor buiten zijn erg populair op het gebied van sierbestrating. Ze worden gemaakt van een mengsel van klei en zand vermengd met mineralen en kleurstof. Dit hoogwaardige kleimengsel wordt onder druk in mallen geperst, vervolgens gebakken bij ongeveer 1100 graden en geglazuurd. Tijdens dit bakproces worden de tegels extreem hard. Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk, vorstbestending, nagenoeg krasvast en door geringe vochtopname nemen ze minder dan 0.5 % vuil aan. Daardoor kunnen ze echter wel wat sneller aanvriezen

Keramische tegels voor tuin en terras gaan verder waar natuursteen ophoudt!

De keramische tuintegels onderscheiden zich ten opzichte van andere bestratingen door:

  • Krasbestendig
  • Geen kalkuitbloei
  • Vuilafstotend
  • Vorstbestendig
  • Kleur- en maatvast
  • Laag gewicht
  • Dikte slechts 2 cm dik

Keramische tuintegels zijn geschikt voor paden en terrassen maar ook ideaal voor dakterrassen.

Het leggen van keramische tuintegels

De tegels moeten met een voeg van 5 mm worden gelegd. omdat de tegels bij warmte uitzetten en bij koude krimpen en daarna kunt u de keramische tuintegels invoegen met voegmortel. Wij adviseren om de keramische tuintegels te leggen op een ondergrond van drainagemortel gebonden met bindmiddel. De drainagemortel wordt aangebracht in een laagdikte van ongeveer 7 cm en vervangt de traditionele stabilisatielaag. Om een goede hechting van de tegels aan de drainagemortel te garanderen, dient u de rugzijde van de tegels te voorzien van een geschikte tegellijm. De tegel met tegellijm wordt dan direct in de nog niet uitgeharde drainagemortel geplaatst.

Door het gebruik van drainagemortel wordt het water optimaal afgevoerd waarbij optrekkend vocht tot een minimum wordt teruggebracht. De tegels moeten altijd onder afschot van minimaal 1-1,5% worden gelegd. Door de drainerende werking van drainagemortel, kan er één dag na de verwerking al worden gestart met het invoegen van de keramische tegels. Omdat keramische tuintegels gevoegd worden met een waterdoorlatend voegmortel heb je minder last van onkruid

Wilt u echt zorgeloos genieten van uw tuin, dan zijn keramische tuintegels een goede keuze. Bij Van den Broek bestratingen kunnen wij u alles uitleggen over de verschillende soorten keramische tuintegels, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.

Wij raden u aan om langs te komen in onze prachtig aangelegde showtuin met de allerlaatste tuintrends op het gebied van sierbestrating om zo tot een weloverwogen keuze te komen. Van te voren alvast inspiratie opdoen? Dat kan in onze webshop, hier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen of een bestelling plaatsen.

Aanleg van uw bestrating is ook mogelijk, wij werken met zeer ervaren stratenmakers die het vak sierbestrating tot in de puntjes beheersen. Kom langs in onze showtuin, maak een keuze voor uw sierbestrating, vraag vrijblijvend een offerte voor de levering en/of aanleg van uw bestrating.

Contactformulier

Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.