Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Hydroblob

The green label in watermanagement

Wateroverlast in de tuin of op het terras?
Maak kennis met Hydroblob®: de eenvoudige doe-het-zelf oplossing.

* Eenvoudige plaatsing

* Geen leidingwerk nodig |

* Uitstekende kwaliteit en prijs

* 100% Milieuvriendelijk

 

 

Voorkom wateroverlast in tuin en op terras

Wateroverlast in uw tuin en op terras wordt eenvoudig voorkomen door het overtollig regenwater op te vangen en te draineren op de plek waar het valt. Met Hydroblob® infiltratieblokken zijn waterplassen verleden tijd en schoon regenwater blijft beschikbaar voor uw bomen en tuinplanten. Eén enkel blok kan maar liefst tot 220 liter absorberen. U bepaalt eenvoudig welke en hoeveel blokken u nodig heeft. De blokken zijn geschikt voor drainage in tuinen, lijnafwatering rondom verhardingen, onder (grind) paden en bij op- en afritten. Ook ideaal voor huizen met rieten daken.

Terrasafwatering zonder leidingwerk

Voorkom eenvoudig wateroverlast op uw terras of bij op- en afritten maar behoudt het regenwater voor de groei en bloei van uw tuin. Hydroblob® lijnafwatering is dé ecologisch verantwoorde oplossing. Regenwater wordt over de volledige lengte van uw terras en op- en afritten snel opgenomen en dankzij de infiltratieblokken gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem. De plaatsing is zeer eenvoudig en leidingwerk is overbodig. U kunt de blokken opvullen met grind of voorzien van metalen roosters.

Eenvoudig afkoppelen van regenpijp

Regenwater loopt nog vaak via de regenpijp van de woning en garage naar de riolering. Voor nieuwbouw is het afkoppelen van de riolering inmiddels verplicht. De regenpijp wordt dan aangesloten op een (ondergrondse) infiltratievoorziening zodat schoon regenwater ter plekke de bodem in kan zakken. Milieuvriendelijk afkoppelen kan eenvoudig met Hydroblob® infiltratieblokken met ingebouwde geperforeerde buis. Verbindt het gewenste aantal blokken met elkaar met het ‘Easy click-systeem’ en sluit aan op de regenpijp. Uw woning is eenvoudig afgekoppeld en u behoudt het regenwater voor uw tuin.

Infiltratieput zonder leidingwerk

Het Hydroblob® IP15 infiltratieputje met ingebouwde buffer heeft een absorptiecapaciteit van maar liefst 15 liter en neemt de functie over van een traditionele afvoerput. Maar dan zonder dat er een afvoer of leidingwerk nodig is! De infiltratieput is afgewerkt met een metalen rooster inclusief filter om vuilinstroom te voorkomen. Gemakkelijk en snel te plaatsen zonder leidingwerk!

Bodemtype Infiltratie capaciteit (mm/uur) Benodigde buffer- capaciteit (liters per 10m2 verhard oppervlak)  
      D170 D112 D34
Zand: meer dan 30 150  1  2 5
Zanderige leem: 20 – 30 200  2  2 6
Leem: 10 – 20 250  2  3 8
Keileem: 5 – 10 300  2  3 9
Klei: 1 – 5 350  3  4 11
*) Het vermelde aantal blokken geldt voor zeer zware hoosbuien. Bij ‘normale’ neerslag is 75% van het aantal vermelde blokken dekkend.

Bestel direct in onze webshop.

Lees meer over HYDROBLOB

 

 

 

 

Contactformulier

Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Afwatering