Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Douglas hout

Genieten van het exclusieve buitenleven

Douglas is de naam van een houtsoort, afkomstig van de douglasspar. Douglas hout is zeer populair. Vooral onbehandeld Douglas hout. Douglas hout heeft als kenmerk dat deze door langzamere groei in deze koude gebieden duurzaam is en bovenal die schitterende rose kleur heeft.

Douglas hout Eigenschappen

De nerf van Douglas is overwegend fijn en recht. De draad is soms hard waardoor bij droging het splijten voor kan komen. Net als bij larikshout kunnen er in het hout noesten en kwasten voorkomen. Douglas is zeer geschikt als constructiehout. Over het algemeen krijgt de duurzaamheid van Douglas hout een nog betere beoordeling dan vuren of grenen. Zeker als dit ook nog verduurzaamd is.Douglas heeft als eigenschap dat het na drogen steeds harder wordt. Wilt u vergrijzing van douglashout voorkomen gebruik dan een (blanke) beits.

Douglas hout Toepassing

Doordat Douglas hout lang mee gaat vind het ook zijn toepassing bij zware damwanden, dekplanken en beschoeiingen. Door de mooie kleur en structuur en dat het in grote afmetingen beschikbaar is is het uitermate geschikte houtsoort voor het maken van tuinhuizen.

U vindt ons assortiment douglas hout in onze webshop

 

Contactformulier

Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinhout