Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Siergrind, siersplit en zand

Nostalgisch en romantisch

Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties verkrijgbaar. Grind en split passen prima in een duurzame tuin vanwege de goede waterafvoer.

Verschil grind en split

Grind en split kan allebei dezelfde fractie (korrelgrootte) hebben. Het verschil tussen grind en split is, dat grind door de natuur z'n vorm heeft gekregen en dat split geforceerd in deze vorm is gemaakt. Grind is jarenlang door waterlopen en beekbeddingen gerold. Daardoor is het materaal aan alle kanten afgesleten, daarom wordt dit ook wel 'gerold' genoemd. Split daarentegen wordt machinaal in grote brokstukken gedolven, later in kleinere fracties gebroken en daarna gezeefd. Split heeft daarom altijd breukvlakjes en scherpere randjes.
 

Anti-worteldoek

Leg anti-worteldoek on de je grind of split. Zo voorkom je verzakken en onkruidgroei vanuit de grond.

Splitplaat

Als je split- of grindplaten gebruikt, dan maak je het grind op split veel beter beloopbaar en voorkom je dat het uiteen gereden wordt.

 

Wij leveren grind en split in handige zakken van 25 kg. Heb je grotere hoeveelheden  nodig? Bestel dan je grind in BigBags of mini BigBags.

Ook hebben we vulling geschikt voor schanskorven maar ook grootformaat keien.

 

Contactformulier

Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.