Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Keramische tuintegels 3 cm

Full body keramiek | 100 % keramiek; sterk en duurzaam

Een stukje geschiedenis: na de geweldige introductie van keramiek met een onderlaag van beton, steeg de populariteit van keramische tegels enorm. Het aanleggen van een keramische terrasvloer werd ineens een stuk goedkoper, door het eenvoudige aanlegproces.

De productiekosten voor deze tegels werden echter wel groter, doordat er twee productieprocessen aan te pas komen. Al snel kwam ook daar weer een oplossing voor: 'full body' keramische tegels. Full wattes? Een volledig tegel van keramiek, met een dikte van 3 cm. Dik genoeg om een stabiel terras te vormen. En qua aanschaf goedkoper dan een keramische tegel met onderlaag.

Door deze volkeramische massa is er geen risico op loskomen van de bovenlaag van deze prachtige terrastegels. Deze keramische tuintegels zijn extreem sterk en dus uitermate geschikt voor terrassen maar ook voor opritten! 

Keramische tegels 3 cm dik leggen

Bij het aanleggen van een nieuw terras of tuinpad maken steeds meer mensen de keus voor keramische tegels. Helaas is het in sommige gevallen erg moeilijk om keramische tegels te leggen. Voor keramische tegels van 3 cm dik geldt dat niet. Keramische tegels 3 cm dik leggen is namelijk heel simpel en kun je dus helemaal zelf. 

Het grote verschil met het leggen van keramische tegels van 3 cm en keramische tegels van 2 cm is dat eerstgenoemde niet op een gestabiliseerd zandbed gelegd hoeven worden. Dat wil zeggen dat er geen cement of lijm aan te pas komt.

Keramische buitentegels van 3 cm dik kun je in een normaal zandbed verwerken, omdat deze tegels zwaarder zijn en dus beter op hun plaats blijven liggen. Belangrijk om te weten is dat 3 cm keramiek op een normaal zandbed altijd minimaal gaat schuiven. Daarom is het voegen van 3 cm dikke keramische terrastegels extra belangrijk.

Produkteigenschappen

  • Volkeramische massa van 3cm
  • Kras- en slijtbestendig
  • Kleurvast
  • Duurzaam
  • Grootformaat tegels dus weinig voegen
  • Hitte- en vorstbestendig
  • Antislipwaarde: R11 ab

Contactformulier

Wij slaan uw gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.