Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van!

Keramische tuintegels

De nieuwste tuintrend

De nieuwe trend op het gebied van sierbestrating zijn de keramische tegels voor buitengebruik. De keramische terrastegels zijn voorzien van een modern oppervlakte design en in diverse kleuren leverbaar, de maatvoering is vanaf 45x45x2cm. De meeste keuze is er in de maatvoering 60x60x2cm, heel trendy zijn bijvoorbeeld de afmetingen 120x30 en 120x40cm.

Keramische tegels voor tuin en terras gaan verder waar natuursteen ophoudt!

De keramische tuintegels onderscheiden zich ten opzichte van andere bestratingen door:

  • Krasbestendig
  • Geen kalkuitbloei
  • Vuilafstotend
  • Vorstbestendig
  • Kleur- en maatvast
  • Laag gewicht
  • Dikte slechts 2 cm dik

Keramische tuintegels zijn geschikt voor paden en terrassen maar ook ideaal voor dakterrassen.

De tegels moeten met een voeg van 5 mm worden gelegd. omdat de tegels bij warmte uitzetten en bij koude krimpen en daarna kunt u de keramische tuintegels invoegen met voegmortel. Wij adviseren om de keramische tuintegels te leggen op een ondergrond van Monokorn gebonden met Tubag bindmiddel. De Monokorn wordt aangebracht in een laagdikte van ongeveer 7 cm en vervangt de traditionele stabilisatielaag. Om een goede hechting van de tegels aan de Monokorn te garanderen, dient u de rugzijde van de tegels te voorzien van een geschikte tegellijm. De tegel met tegellijm wordt dan direct in de nog niet uitgeharde Monokorn geplaatst.

Door het gebruik van Monokorn wordt het water optimaal afgevoerd waarbij optrekkend vocht tot een minimum wordt teruggebracht. De tegels moeten altijd onder afschot van minimaal 1-1,5% worden gelegd. Door de drainerende werking van Monokorn, kan er één dag na de verwerking al worden gestart met het invoegen van de keramische tegels.

Wilt u echt zorgeloos genieten van uw tuin, dan zijn keramische tuintegels een goede keuze. Bij Van den Broek bestratingen kunnen wij u alles uitleggen over de verschillende soorten keramische tuintegels, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.