Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Composiet

Hier vindt u de meeste gestelde vragen over composite schermen en composiet vlonderdelen.

Wat is composiet?

Composiet is een materiaal dat is samengesteld uit een combinatie van bamboevezels en kunststof. Composiet is water en vochtbestendig, eenvoudig in onderhoud en zeer duurzaam.

Composiet of hout?

Er zijn zeer veel voordelen van dit nieuwe materiaal;
- Geen splinters. 
- Het materiaal kan niet rotten. 
- Onderhoudsarm. 
- Even gemakkelijk te monteren als een houten scherm. 
- Natuurlijke uitstraling. Niet te onderscheiden van "echt hout". 

Kun je in schuttingen spijkeren, schroeven of zagen?

Op onze producten kan men de meeste houtbewerkingen toepassen. Spijkeren is echter niet mogelijk wegens de hardheid van het materiaal, vergelijk hiervoor met de tropische hardhouten. Schroeven is wel mogelijk, voorboren is hierbij wel gewenst

Hoe zit het met de kleurvastheid van composiet schuttingen?

Na verloop van tijd zal iedere kleur licht vervagen tot deze een natuurlijke patine verkrijgt. Dit wordt veroorzaakt door het houtstof in de oppervaktelaag. Als eenmaal het houtstof in de oppervlaktelaag vergrijsd is stopt de verkleuring. Deze verkleuring is echter minimaal in vergelijking met bv. hardhout. Hardhout vergrijst veel sneller en heviger dan composiet.

Kan je composiet schuttingen zelf plaatsen?

Jazeker! Composiet is gewoon te gebruiken als normaal hout. Indien u in staat bent om een houten schutting te plaatsen, kunt u ook WPC schuttingen plaatsen.

Hoe kan ik de palen het beste bevestigen aan de ondergrond?

Dit is afhankelijk van de bodem. De paal dient ongeveer 70 cm diep ingegraven te worden. Als u niet helemaal zeker bent van een deugdelijke montage dan raden we u aan de paal in beton te gieten. Als u de paal wilt monteren op een massieve ondergrond dan kunt u bevestigingsvoet gebruiken. Deze kunt u vastzetten met meegeleverde schroeven.