Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Invoegen sierbestrating

Hier vind u de meeste gestelde vragen over het invoegen van sierbestrating. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contant met ons op.

Waarom wordt geadviseerd om met een kleine voeg te straten?

Hiermee vangt u de spanningsverschillen op die in tegels kunnen ontstaan door weersinvloeden zoals kou en warmte. Splintervorming van tegels wordt hierdoor verkomen omdat de tegels niet strak tegen elkaar aan liggen en ook worden er kleine maatverschillen met de voeg opgevangen.

Kan ik invoegen met ophoogzand?

Wij adviseren u om uw bestrating niet in te vegen met ophoogzand. U kunt invoegen met schoon brekerzand, zilverzand en en bij bredere voegen ook met koppelstone split, basalt inveegsplit en speciale voegmortels. Afhankelijk  van het materiaal kunnen wij u adviseren wat het beste is voor uw product.

Invoegen van tegels

Gebruik bij het invegen altijd zilverzand (of zilverzand zwart) om vlekvorming te voorkomen door de aanwezigheid van leem. Vraag wat het meest geschikt is voor uw tegels.

Waarom moet bestrating worden ingevoegd?

De juiste voeg versterkt in alle opzichten het eindresultaat van uw bestrating in positieve zin. Of het nu gaat om tuinpaden, terrassen of opritten, uw bestrating moet worden gevoegd. Een gevulde voeg zorgt voor stabiliteit van uw bestrating.

Hoe kan ik het beste invoegen?

Met de bezem veeg je het materiaal tussen de voegen. Veeg vervolgens overtollig voegzand van de bestrating en bewaar dit omdat u deze handeling meerdere keren moet herhalen. Laat geen resten op de bestrating liggen, want dit kan op sommige materialen vlekken veroorzaken. Pas als er geen kieren meer ontstaan na het invegen, zijn de voegen goed gevuld. Gebruik voegzand passend bij de bestrating. Ophoogzand spoelt uiteindelijk weg en er kan onkruid doorheen groeien.

Wat wordt het meest gebruikt bij invoegen?

Zilverzand is het meest gebruikte invoegzand om strakke bestratingmaterialen mee in te voegen. Mooi schone zand met een fijne structuur. Voor zwarte bestrating bestaat er ook zwarte zilverzand.

Keramische tuintegels worden bij voorkeur ingevoegd met waterdoorlatende voegmortel.

Wat is zwart zilverzand?

  • Speciaal voor smalle voegen (1-4 mm)
  • Neemt weinig water op en is snel droog;
  • Speciaal voor donkere bestrating;
  • Voor getrommelde bestrating en tegels;
  • Voor terras en oprit;
  • Bevat geen organische stoffen.

Wat is het blinkende laagje wat achterblijft na het invoegen met voegmiddel?

Dit is dun film laagje dat ontstaat door de hars die in het voegmiddel zit. Dit verdwijnt vanzelf binnen een paar maanden door de zon en regen. Heeft u een overkapping houdt er dan rekening mee dat het hier langer zal duren omdat hier de zon en de regen niet kunnen komen.