Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Gebakken bestrating

Hier vindt u de meeste gestelde vragen over gebakken bestrating.

Zijn gebakken stenen geschikt voor een oprit?

Alle gebakken klinkers zijn daarvoor geschikt. Voor zwaardere auto's zoals vrachtwagens adviseren wij 8 cm of hoger aan.

Komen kleurverschillen voor?

Verschillen in tint tussen diverse pallets stenen en klinkers komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar en zo krijgt u een mooi geheel. In het begin kunnen gebakken klinkers ook nog vochtig zijn, waardoor er verschil in tinten voorkomen. Is het verschil te groot, ga dan niet straten en neem eerst contact met ons op.

Hoe maak ik gebakken bestrating schoon?

Het schoonmaken van gebakken bestrating is vrijwel niet nodig. Het gebruik van een hogedrukreiniger is niet aan te raden. Wel kunt u de stenen regelmatig vegen om vervuiling tegen te gaan.

wat betekent getrommeld?

Straatstenen worden over het algemeen getrommeld. Dit wordt gedaan om 2 redenen. Enerzijds om de stenen een authentiek uiterlijk te geven, anderzijds om de kleurenschakeringen te mixen zodat er een mooie nuance ontstaat.

De pallets met stenen worden door een grote “droogtrommel” gedaan. Hierdoor ketsen alle steentjes tegen elkaar aan waardoor de randjes een lichte karteling krijgen. Vervolgens worden deze weer op pallets gestapeld.

Wat is het verschil tussen oud gebakken en nieuw gebakken klinkers?

Oud gebakken klinkers zijn vroeger gebakken in ouderwetse steenovens waar gestookt werd met hout en kolen. Omdat de temperatuur nooit exact hetzelfde was, ontstonden unieke kleurschakeringen. Nieuw gebakken klinkers worden op een moderne manier geproduceerd en zijn daardoor strakker van aard en identiek. De charme van een oud gebakken klinker is juist dat geen enkele oud gebakken klinker gelijk is. Om die charme na te bootsen, worden nieuw gebakken klinkers soms getrommeld om een vergelijkbare aanblik te creëren.

waarom zijn gebakken klinkers duruder dan betonklinkers?

De grondstoffen die nodig zijn om een gebakken klinker te produceren, zijn aanzienlijk duurder dan de grondstoffen die nodig zijn om betonklinkers te produceren. Beton is in de regel aanzienlijk goedkoper dan klei en natuursteen.

Wat betekent genuanceerd?

Diverse producten in de categorie 'Klinkers' hebben het extra kenmerk “Genuanceerd”. Dat betekent dat de aangegeven kleur geen effen kleur is, maar dat een klinker meerdere tinten bevat. Een klinker die “Rood Genuanceerd” is, heeft dus geen effen kleur, maar kent een combinatie van meerdere tinten rood per klinker

Is gebakken bestrating maatvast?

Een gebakken steen zal minder maatsvast zijn dan een betonnen steen. Door het productieproces en de enorme warmte tijdens dit proces hebben gebakken stenen altijd een licht getrokken vorm. Tegenwoordig zijn de nieuwe gebakken stenen echter steeds meer maatvast, vanwege innovaties in het productieproces.