Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Kunstgras

Hier vind u de meeste gestelde vragen over kunstgras. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contant op met ons.

Waar kan kunstgras toegepast worden?

Kunstgras kan in principe overal toegepast worden waar gras gewenst is maar waar door diverse redenen geen echt gras gelegd kan worden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Tuin met veel schaduw waardoor echt gras geen kans krijgt te groeien
  • Speelveld waarop al dan niet intensief gespeeld wordt
  • Onder speeltoestellen
  • Onder of rondom zwembad
  • Balkon, dakterras of daktuin
  • Op een campingplaats en bungalowpark

Is kunstgras duur?

Een kunstgrasveld vraagt uiteraard een redelijke investering maar deze moet vooral op lange termijn worden bekeken. De kosten per speeluur op een kunstgrasveld zijn aanzienlijk lager dan bij natuurlijk gras. Door goedkoper, minder intensief onderhoud, de mogelijkheid tot multifunctioneel gebruik en de constante bespeelbaarheid biedt een kunstgrasveld een hoger ‘rendement’. Reken je daar nog eens de kostbare ruimte bij die je uitspaart, dan merk je dat het terugverdieneffect bij kunstgras heel hoog ligt.

Is het makkelijk om kunstgras zelf aan te leggen?

De eerste stap begint met het gereed maken van de ondergrond. De ondergrond moet vlak, stevig en waterdoorlatend zijn. Afhankelijk van de ondergrond en de oppervlakte kunt u zelf het kunstgras uitrollen. Bij een veranda is dit eenvoudig. Bij een grotere oppervlakte krijgt u te maken met naden en deze zullen nauwkeurig gelegd moeten worden, anders blijft u de naden zien. Net als uw bestrating geldt ook hier: voor een mooi resultaat is het belangrijk dat het goed en vakkundig gelegd wordt.

Kunnen mollen een kunstgrasveld beschadigen?

Door de sterke rug waarop het kunstgras is bevestigd hebben wortels en mollen geen kans. Mollen mijden het kunstgras door gebrek aan plantenwortels en omdat nauwelijks wormen (voedsel voor de mol) in de grond aanwezig zijn.

Waar moet ik rekening mee houden als ik de honden op het kunstgras laat?

Kunstgras is ook geschikt voor honden. Wanneer een hond per ongeluk op het gras plast zal het hierdoor niet van kleur veranderen. In een droge periode goed naspoelen met schoon water. Harde ontlasting altijd verwijderen en oppassen dat dit niet in het kunstgras gazon getrapt wordt.

Spelende honden op het gras is ook geen probleem. U moet er wel voor zorgen dat de grasmat goed vastligt zodat deze niet kan verschuiven en ook de ondergrond moet stevig zijn.

Kan er mos groeien in kunstgras?

Ook in kunstgras kan op schaduwrijke plaatsen mos gaan groeien. Dit kunt u echter eenvoudig verwijderen. In tegenstelling tot gras waar het mos het gras dood maakt, is uw kunstgras na het verwijderen van het mos weer als nieuw.

Wat gebeurt er wanneer ik iets brandbaars op het kunstgras laat vallen?

Wanneer er iets brandbaars op het kunstgras valt onstaan er smeltplekken of in het ergste geval brandplekken. Deze kunnen gerepareerd worden en indien u even aandacht schenkt aan deze klus zult u er in de praktijk weinig van terugzien.

Is kunstgras kleurvast?

Kunstgras is UV bestendig. Het gras zal niet verkleuren en kan tegen de meest zware weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon. Zo heeft u jaren lang plezier van uw gras en behoud het zijn natuurlijke uitstraling.

Mag een zwembadje op kunstgras geplaatst worden?

Het is geen enkel probleem om voor een langere periode een zwembad(je) op het kunstgras te laten staan. Nadat u het zwembad verwijderd heeft moet u alleen even de graspolen overeind borstelen met een harde bezem.

Kun je naden zien bij meerdere banen?

Wanneer de tuin breder is dan de rolbreedte van het kunstgras dan wordt dit opgelost door 2 delen kunstgras met elkaar te verbinden door middel van een lijmband. Wanneer dit op de juiste manier gebeurt is dit nauwelijks zichtbaar. 

Hoe is de afwatering van kunstgras?

De rug van het kunstgras is voorzien van gaatjes, dit zorgt ervoor dat het water makkelijk kan weg stromen.

Welke ondergrond bij kunstgras?

Normaal raden wij een zandbed van 10 cm ophoogzand aan. Wanneer de ondergrond slecht water kan afvoeren dan is het raadzaam om minimaal 20 cm ophoogzand aan te brengen.

Het zandbed dient goed ingewaterd, aangetrild/gewalst en uitgevlakt te zijn. Zo kan het kunstgras zich naar de ondergrond vormen. Een geovlies/stabilisatiedoek maakt de ondergrond compleet en voorkomt dat er wortels/onkruid doorkomt.

Natuurlijk geldt dit niet voor balkon of dakterras.

Is kunstgras slecht voor het milieu?

Nee, kunstgras is niet belastend voor het milieu. Het is uiteindelijk zelfs goed voor het milieu, omdat het niet besproeit, gemaaid of bemest hoeft te worden. Omdat het nooit gemaaid hoeft te worden, zal u ook geen hooikoorts krijgen van het kunstgras. Het kunstgras is recyclebaar, er kunnen bv. bankjes en hekjes van gemaakt worden.

Kan er onkruid door het gras heengroeien?

Onkruid kan niet door de grasmat heen groeien, omdat deze voorzien is van een ondoordringbare rug. Ook mollen of konijnen kunnen niet door deze beschermlaag heen