Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Keramische tuintegels

Hier vindt u de meest gestelde vragen over keramische tuintegels.

Wat zijn keramische tuintegels?

Keramische tegels worden geproduceerd door het samenvoegen van diverse bronmaterialen zoals klei en zand. De tegels worden op zeer hoge temperatuur gebakken. Keramische tegels zijn relatief licht vergeleken met pure natuursteen tegels. De tegels worden in een groot aantal verschillende kleuren geproduceerd. 

Zijn keramische tegels makkelijk te reinigen?

Ja, de soorten keramische tuintegels die Van den Broek Bestratingen anbiedt, zijn eenvoudig te onderhouden. Speciale reinigingsmiddelen zijn niet aan de orde.

Zijn keramische tuintegels krasvast?

Ja, deze tegels zijn zeer krasvast.

Zijn keramsiche tuintegels kleurvast?

Ja, deze tegels zijn zeer kleurvast.

Kan ik keramische tuintegels gebruiken voor mijn oprit?

Keramische tuintegels zijn vaak te groot en niet dik genoeg voor de oprit, waardoor zware belasting (auto's en vergelijkbare zware voertuigen) te veel druk op de tegels zouden uitoefenen. Dat zou resulteren in een barst. Keramische tegels zijn uitstekend te gebruiken voor een terras of voetpad.

Een uitzondering hierop zijn tegels uit de serie Geoceramica 2Drive van MBI. Deze keramische tegels met betonondergrond hebben extra dikte, zodat ze geschikt zijn als tegels voor je oprit.

Heeft het klimaat invloed op keramische tuintegels?

De tegels hebben een lage waterabsorptie, waardoor het klimaat bijzonder weinig invloed op de keramische tegels heeft. 

Zijn keramische tegels maatvast?

Indien de tegels gekalibreerd zijn is dit het geval. De vaste vorm van keramische tegels zorgt ervoor dat deze eenvoudig te leggen zijn in iedere buitenruimte en op elk terras

Verwerking van keramische tuintegels

Vanwege de vaak geringe dikte van keramische tegels (2 cm) zal de verwerking aan bepaalde legvoorschriften moeten voldoen. Keramische tuintegels moeten op een gestabiliseerde ondergrond verwerkt worden met een voegbreedte van 5 mm en ingevoegd worden met een (waterdoorlatende) voegmortel. Ons advies is om ze ten alle tijde te laten leggen door een vakman, liefst eentje die al vaker met dit materiaal heeft gewerkt. U heeft dan gegarandeerd jarenlang plezier van een prachtig en stijlvol terras.

wat zijn de voordelen van keramische tuintegels?

• Door lage vochtopname zeer onderhoudsvriendelijk
• Hoge antislipwaarde en zeer sterk
• Krasbestendig en slijtvast
• Vorstbestendig
• Geen last van kalkuitbloei
• Stijlvolle bestrating met natuurlijke tekening en verschillende kleurschakeringen