Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Kunstgras op je dakterras

Kunstgras op je dakterras

Geen tuin, maar een daktuin

In de zomer dringt het gemis van een eigen tuintje extra hard door, wat veel mensen doet aanzetten tot het zoeken van alternatieven. Mensen die geen tuin hebben, zijn vaak wel in het bezit van een terras of dakterras. Om toch het gevoel te hebben van een eigen tuintje te kunnen genieten, kan je dit dakterras omvormen tot een mooi grasperkje dankzij kunstgras. Kunstgras leggen op een dakterras is niet 100% hetzelfde als kunstgras in de tuin of elders op de begane grond. De ondergrond is anders, waardoor je met bepaalde zaken extra rekening dient te houden. Vooral de waterafvoer is een belangrijk aandachtspunt bij kunstgras op een dakterras.

Drainagematten leggen

Om te voorkomen dat de dakbedekking of de onderkant van het kunstgras schade oploopt door overvloedige regenval, wordt vaak gebruik gemaakt van een speciaal doek dat het regenwater tegenhoudt, en bovendien voorkomt dat de temperatuur als gevolg van zonnestralen te hoog oploopt. Natuurlijk zal dit doek in de eerste plaats fungeren als drainagemat. Vaak wordt hiervoor een witte geotextiel met drainagenoppen gebruikt.

De ondergrond nivelleren

Waar je kunstgras ook legt, de ondergrond moet steeds goed genivelleerd zijn, dus ook op een dakterras. Vaak is de ondergrond van een dakterras al perfect genivelleerd, maar indien dit niet zo is, kan je ervoor kiezen om een zandbed aan te leggen, dat enerzijds het water goed doorlaat, maar dat anderzijds ook voor een perfect egaal oppervlak zal zorgen. Voor dit zandbed gebruik je best bestratingszand. Dit is heel fijn, kan goed worden aangestampt, en is bovendien waterdoorlatend.

Als alternatief voor een zandbed kan je een laag van lavakorrels leggen. Ook lavakorrels zijn heel waterdoorlatend, waardoor je geen drainageproblemen krijgt. Lavakorrels hebben ook het voordeel dat ze heel licht zijn, wat zeker op een dakterras niet onbelangrijk is.

Kunstgras leggen

Nadat alle onderlagen gelegd zijn, kan je uiteindelijk het kunstgras leggen. Kies voor een goedkoper type van kunstgras, aangezien kunstgras op een terras het minder zwaar te verduren krijgt dan kunstgras in de tuin. Voorts is het belangrijk dat je vooral kunstgras kiest dat heel goed aanvoelt. Zorg er dus zeker voor dat je vooraf verschillende types met elkaar vergelijkt.