Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Inbraakpreventie buitenverlichting biedt uitkomst

Inbraakpreventie buitenverlichting biedt uitkomst

Inbrekers zijn in de wintermaanden het meest actief in de vooravond. Immers, als het ’s avonds donker is en er brandt op dat moment geen licht in een woning, weet een inbreker dat er niemand thuis is. Met een eenvoudige tijdschakelaar op uw binnen- en buitenverlichting kunt u dit voorkomen. Maar alleen verlichting is niet genoeg. Inbrekers slaan graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Kijk daarom eens kritisch naar uw eigen huis en tuin. De schemering en de duisternis van de nacht vormen dan hun partner in crime. Strategisch geplaatste buitenverlichting kan mogelijke dieven afschrikken. 

Afschrikeffect van buitenverlichting
Gelegenheidsinbrekers kiezen vaak gemakkelijke doelwitten uit zoals een verlaten woning. Kan je de indruk wekken dat er iemand thuis is, dan laten inbrekers je woning meestal links liggen. Dat kan gemakkelijk met verlichting in de vorm van enkele klok- of schemerschakelaars. De aanwezigheid van bewoners schrikt inbrekers immers af. Ook buitenverlichting heeft een ontradend effect: buitenlampen kunnen de inbreker immers zichtbaar maken waardoor er sprake is van sociale controle.

Plaatsing en keuze van buitenverlichting als inbraakpreventie
Je doet er goed aan om buitenlichting zoveel mogelijk buiten het directe bereik van inbrekers aan te brengen. Zorg voor ‘vandaalbestendige’ armaturen en schakel buiten gemonteerde stopcontacten tijdens afwezigheden en vakanties uit. Zo voorkom je dat inbrekers opzettelijk kortsluiting veroorzaken. Een apart elektrisch circuit voorzien is een andere optie. Ook de buitenlamp en de bekabeling moeten zich buiten het bereik bevinden om eventuele saboteurs te slim af te zijn. Idealiter leid je de stroomdraad rechtstreeks van de armatuur naar de muur. Daarvoor heb je wel aangepaste armaturen nodig.