Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 7 mrt. 2024 t/m 1 apr. 2025.

Natuursteen onderhoud

Natuursteen onderhoud

Gepast onderhoud zorgt voor jarenlang plezier van uw natuursteen

U kunt een terrastegel voor of na de verwerking impregneren. Door een impregnering wordt de vloer beschermd tegen indringend vocht en zal de vlekbestendigheid verbeteren.

Indien u natuursteentegels verwerkt in cementgebonden mengsels ( specie, drainagemortel), is het waarschijnlijk noodzakelijk cementsluier te verwijderen. Afhankelijk van de steensoort en de hardnekkigheid van de aanslag, kunt u hiervoor een zuurhoudende of zuurvrije cementsluierverwijderaar gebruiken. Door direct na plaatsing en invoegen, de vloer goed te reinigen, voorkomt u echter overmatige aanslag.

Het is bij de meeste steensoorten mogelijk de vloer te impregneren en te beschermen. Ook een kleurverdiepende impregnering is mogelijk. Bij zeer dichte materialen is het opnamevermogen van de steen echter zo gering dat wij adviseren dit door vakmensen uit te laten voeren. Indien gewenst kunnen wij u bij de impregnering van nieuwe vloeren, adviseren.

Periodiek onderhoud zal waarschijnlijk na de winter nodig zijn. Wederom afhankelijk van de steensoort kunt u dan kiezen voor een zuurvrije of zuurhoudende grondreiniger.

Het normale onderhoud gebeurt bij voorkeur met een zeepvrij onderhoudsmiddel, zeker als de vloer geïmpregneerd is. Mocht u toch kiezen voor een zeephoudend reinigingsmiddel, zoals Carolinezeep, dan moet u rekening houden met de mogelijkheid dat vuil zich kan afzetten in de vetfilm die zeep op uw tegels achterlaat. Deze vetfilm is echter goed te verwijderen. Zeep heeft de eigenschap de vloer te beschermen tegen indringend vocht en zal licht kleurverdiepend werken.

Tijdens de winterperiode kan sneeuw en ijs zorgen voor een glad oppervlak. Het gebruik van dooizouten wordt echter afgeraden, omdat het effect op natuursteen onvoorspelbaar is. Naast uitbloeiingsverschijnselen kan dooizout ook voor vorstschade zorgen. Wij adviseren het gebruik van Eco strooisplit, omdat deze split een dubbele functie heeft en na zijn eerste gebruik als middel tegen uitglijden, tussen de beplanting kan worden verdeeld en daar dienst doet als bodemverbeteraar. Houd er wel rekening mee dat deze split vrij hard is en dus kan krassen op zachtere steensoorten.