Tuintrends 2015

Tuintrends 2015

The Happy Life Garden

Het is tijd om het leven wat luchtiger te nemen en de oude wereld met bijbehorende regels en verwachtingen los te laten. Het leven is een groot feest en dit mag elke dag gevierd worden.

Deze invalshoek leidt tot een tuin die vrolijk en kleurrijk is en die tal van mogelijkheden biedt voor grote en kleine sociale ontmoetingen, typisch eigenschappen die kenmerkend zijn voor het gele tuintype. Er wordt op een speelse manier met de producten omgegaan.

Ook letterlijk komen we in deze tuin objecten tegen die we eigenlijk alleen maar van de speeltuin kennen. Denk bijvoorbeeld aan de speelse toepassing van schommelelementen. Ook samengestelde functies van tuinproducten – zoals een bloembak met een vogelhuisje – hebben dit vrolijke, speelse karakter. De vormen zijn onverwacht, kinderlijk eenvoudig en doen soms denken aan die uit een blokkendoos; dat maakt ze grappig. Deze blijdschap en dit optimisme zorgen voor een golf van kleur in producten voor binnen en buiten, waarbij felle kleuren en pastels op een nonchalante manier met elkaar worden gemengd.

Eco Luxe Garden

De Eco Luxe tuin is een oase van rust in een natuurlijke omgeving. Terwijl de strakke en kwalitatieve lijnen, zo typerend voor een tuin voor het blauwe tuintype, toch niet verloren gaan.

Een milieuvriendelijke en natuurbewuste buitenruimte die tegelijkertijd is uitgerust met alle comfort. Ruwe en industriële materialen wisselen elkaar af. Ruwe stenen, glad rvs en koper zijn niet langer elkaars tegenpolen, maar worden harmonieus gecombineerd tot een eigentijds, natuurlijk beeld.

Milieuvriendelijk is hier verheven tot het nieuwe statussymbool, terwijl het ook draait om de hoogste kwaliteit. Focussen op een product of producteigenschap geeft rust, zowel in de tuin als in de communicatie over producten. Eenvoud, natuurlijke luxe, overzicht en ruimtelijkheid; die elementen staan centraal. Dat geldt ook voor het kleurgebruik: grijsgroentinten voor de natuurlijke uitstraling, koper voor de luxe, krachtig okergeel en zwart voor duidelijkheid en overzicht, en wit voor ruimtelijkheid.

Unexpected Wild Garden

De tuin die past bij de stijltrend Unexpected Wild heeft, zoals de naam al aangeeft, een enigszins verwilderde uitstraling. De natuur gaat er zijn gang, wat zorgt voor een ontspannen gevoel. Het lijkt alsof er geen regels zijn en weer en wind hebben vrij spel.

Alle materialen hebben een natuurlijke, verweerde uitstraling, zijn robuust en rauw zonder enige opsmuk. Eenvoud en vanzelfsprekendheid voeren in deze tuin de boventoon. Geen exotische beplanting, maar een tuin met een lokale, landelijke uitstraling. Hier voel je de natuur tot in je poriën, in deze tuin kun je genieten van de natuur zoals die bedoeld is, eerlijk en echt.

Ook het eten uit de natuur krijgt een vaste plek terwijl we de associatie met de nostalgische boerengroentetuin achter ons laten. Nuttige kruiden en groenten worden gecombineerd met decoratieve bloemen en planten. In dit plaatje passen producten die geschikt zijn voor verwildering. Deze stijltrend past goed bij de natuurliefhebber oftewel het groene tuintype.