BTW: 6% Regeling ook in 2015!

BTW: 6% Regeling ook in 2015!

Het tijdelijk lagere btw-tarief voor renovatie van woningen gaat met ingang van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 en ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. 

De termijn is verlengd tot 1 juli 2015! Dus wilt u nog profiteren van deze voordelige BTW regeling maak dan nu uw tuinplannen.

Met deze maatregel wordt het aantrekklijker om uw tuin te renoveren. Het tarief van 6 procent is  van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan de tuin. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: De aanleg en het onderhoud van de (bestaande) tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen”, aldus Financiën.

De letterlijke tekst van het besluit is: "Het verlaagde tarief wordt toegepast op de arbeidskosten van hoveniers voor het aanleggen en onderhouden van tuinen."
Als een hovenier dan in het kader van het aanleggen en onderhouden van tuinen straatwerk verricht, dan is de arbeidscomponent in dit straatwerk belast naar het verlaagde tarief.

Straatwerk van openbare ruimtes (niet in het kader van het aanleggen en onderhouden van tuinen) valt volgens de tekst van het besluit niet onder het 6%-tarief.

Het verlaagde btw-terief is toe te passen op renovatie en herstel van woningen na meer dan twee jaren na het tijdstip van eerste ingebruikneming.